Despre noi

volantaÎnfiinţată în anul 2000, Fundatia ELBE s-a născut din dorinţa de a contribui la îngrijirea persoanelor în vârstă, care nu mai au rude şi prieteni apropiaţi sau sunt departe de aceştia.

 

Pornind de la asistenţă la domiciliu, Fundaţia ELBE intenţionează în prezent să devină un cămin, o pensiune modernă, cu condiţii de trai peste limita suficienţei şi care să ofere suplimentar micile bucurii zilnice - un pian, o grădină, balansoare, mese de şah...

 

Fundaţia ELBE are în patrimoniu o suprafaţă de teren de 6.000mp în Otopeni unde se proiectează a fi ridicată clădirea cămin principală cu spaţii de cazare, apoi un spaţiu de studiu unde tinerii absolvenţi de liceu să poată urma cursuri pregătitoare de asistenţi sociali pentru a da îngrijire calificată bătrânilor, precum şi câteva garsoniere pentru personalul medical sau administrativ care va oferi asistenţă permanentă.

 

Organizaţiile caritabile sau persoanele interesate să sprijine acest proiect sunt rugate să ne contacteze folosind formularul de Contact cu menţiunea "Sponsorizări".

 

In linii mari schema de functionare este urmatoarea:

• Fundatia ELBE se ocupa cu ingrijirea bolnavilor, batranilor, la domiciliu acestora .

• Familiile care doresc sa beneficieze de serviciile oferite de noi incheie cu Fundatia ELBE un contract de prestari servicii pe o perioada de o luna , achitand suma stabilita in functie de numarul de ore si gravitatea cazului. La cerere, contractul se prelungeste (printr-o anexa la contractul initial, cu acordul ambelor parti) sau se modifica dupa necesitati.Personalul care presteaza serviiciile este format din asistente medicale si infirmiere(in activitate sau la pensie),sau persoane cu multa experienta in ingrijirea bolnavilor si/ sau persoanelor in varsta.

• Numarul de ore prestate poate fi de la 4 pana la 24 ore pe zi. In cazul supravegherii de 24 ore , infirmierei trebuie sa i se asigure masa si casa.

• Personalul prestator al Fundatiei ELBE (asistente, infirmiere), este platit printr-un contract de comision de catre fundatie.

• Serviciile prestate de personalul Fundatie ELBE sunt stabilite de comun acord in momentul semnarii contractului, in functie de cerintele si necesitatile beneficiarul.

• Preturile sunt date mai jos:

 

Nr. de ore prestate/zi suma achitata fundatiei suma pe care o va primi infirmiera de la fundatie perioada de lucru saptamanala
4 ore 800 700 L - V
6 ore 1100 1000 L - V
8 ore 1600 1500 L - V
interna 1800 1600 4 zile libere / luna